Kennismaking

Ria Penders
Al vanaf begin jaren 70 heb ik mij verdiept in de ecologische voeding, complementaire geneeskunde en het gebruik van voeding als therapie. Na de opleiding Voeding & Diëtetiek ben ik gaan werken in het onderwijs en psychiatrie. Ruim vijftien jaar heb ik lesgegeven aan de Academie voor Natuurgeneeskunde en Homeopathie. Na een specialisatie in de orthomoleculaire voedingstherapie werd ik gedurende enkele jaren docent aan de Opleiding tot Orthomoleculair Therapeut.

Vanaf 1992 voer ik een praktijk in Heiloo. De laatste jaren heeft verdieping in de Psycho-Neuro-Immunologie een extra dimensie gegeven.


Ik ben lid van:

  • De Europese Vereniging voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI)
  • Netwerk Orthomoleculair Diëtisten (NOD)
  • Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG)
  • Nederlandse Vereniging voor Diëtisten (NVD)

In 2014 is een artikel gepubliceerd van een gecontroleerde wetenschappelijke studie over de effecten van paleolitische voeding op de gezondheid. Ik ben daar een van de onderzoekers en auteurs van.
Het artikel is te lezen op Lipidworld. De Nederlandse samenvatting en achtergrondinforamtie over het onderzoek zijn te lezen op de website van het Louis Bolk Instituut.

Voeding die onze verre voorouders al aten �o.a. groenten, vlees, vis, eieren, noten, fruit�, lijkt het risico te verminderen op hart- en vaatziekten en diabetes. Dat blijkt uit onderzoek naar de effecten van paleolithische voeding (oervoeding) van het Louis Bolk Instituut onder personen met kenmerken van het metabool syndroom.